Stor aktivitet for Botolfsen VVS på Leknes

Det er stor aktivitet i Lofoten, og det satses mer enn noen gang på helårsturismen. Karl Botolfsen VVS arbeider på tre spennende prosjekter.

Det satses stort i Lofoten på helårsturismen, og dette skaper mye aktivitet. Næringslivet har tatt et godt grep om det å satse på beboende og turister for å tilby det beste Lofoten kan by på året rundt. Det etableres restauranter, barer og kulturelle tilbud som konserter og show. Guider tar deg med på turer og det legges til rette for de beste opplevelser etter hva årstiden kan by på.

Gamle nedlagte bygg tas i bruk på nytt med nye tilbud. Det satses på tilreisende med god betalingsdyktighet som ønsker en viss standard. Karl Botolfsen VVS har fått spennende oppdrag på flere av de store prosjektene den seneste tiden:

Nordlandsbanken på Leknes – ombygging til restaurant og nattklubb

Den lokale banken ble lagt ned på Leknes, og den nye eieren ønsket å ivareta noe av byggets opprinnelige bruk. Restauranten i hoveddelen av bygget har fått navnet Banken Pøbb & Spiseri. Nede i det gamle hvelvet er det laget nattklubb og bar med navnet Nattsafen, og utenfor er det et gatekjøkken som heter Minibanken. Taggere har blitt leid inn for å utsmykke lokalene med figurer som kan relateres til bankvirksomhet, som blant annet Nancy Drew (Frøken Detektiv), B-Gjengen og Onkel Skrue.

Vi har hatt oppdraget med å levere sanitæranlegg til kjøkken og garderoberom med toaletter. Banken åpnet lokalene sine i november og med fullt hus på både restaurant og diskotek.

Solsiden brygge

Solsiden brygge oppgraderer rorbuanlegget sitt til å kunne ta i mot gjester som ønsker høy standard på ferieoppholdet sitt. For å oppleve øyriket i Lofoten er Solsiden brygge den perfekte base. Her kan man søke store opplevelser i Lofoten som å dra på havfiske, se på nordlyset, fjellturer og skiturer, bølgesurfing eller kajakkpadling og avslutte med en bedre middag på restauranten og trekke seg tilbake på rorbua av ypperste klasse.

Her har vi installert sanitæranlegg til nye bad på rommene samt et kjøkken av topp klasse.

Meieriet Kultursenter i Leknes sentrum

Det gamle meieriet i Leknes sentrum ble lagt ned, og i en periode ble det brukt til fiskeproduksjon. Bygget ble siden kjøpt av Vestvågøy kommune for å legge til rette for ulike kulturtiltak. Her skal Lofotværinger i alle aldre få utfolde seg. Kultursenteret vil gi plass til blant annet folkebibliotek, ungdomsklubb, kulturskole, øvingsrom for lokale musikere og galleri. Et nytt tilbygg som bygges skal fungere som en storsal med ulike tilstelninger som show, revy, konserter og kinosal med 275 sitteplasser.

Karl Botolfsen VVS har også hatt en stor jobb på Meieriet Kultursenter. Når bygget er ferdig i januar/februar 2017 har vi hatt 2 mann i arbeid og en ekstra ved behov i ett års tid. Alt gammelt røranlegg er skiftet ut, og det er installert sprinkler- sanitær og varmeanlegg i hele bygget på 3 400 m fordelt på to etasjer. Tilsvarende anlegg er installert i tilbygget. Ungdomsklubben er allerede tatt i bruk og resten av bygget ventes ferdigstilt utover vinteren.

Rørleggerarbeid i nattklubben Nattsafen.
Solsiden Brygge og deres rorbuanlegg.
Meieriet Kultursenter